Tweede editie van Dutch Pork Expo met debat over toekomst van de varkenshouderij en Smart Animal Farming Symposium

'S-HERTOGENBOSCH – De tweede editie van Dutch Pork Expo gaat definitief door op dinsdag 12 en woensdag 13 oktober 2021 in de Brabanthallen in Den Bosch. De varkenssector moest even geduld hebben na de eerste editie in 2019, omdat daarna de beurs meerdere keren is verplaatst vanwege het coronavirus. Inmiddels zijn de eerste beurzen in Nederland alweer met succes gehouden en staat ook het licht voor Dutch Pork Expo op groen. Tijdens deze editie van Dutch Pork Expo is er een openingssymposium op beursdag 1 en een nieuw initiatief op beursdag 2: Smart Animal Farming.

Waar de eerste editie van Dutch Pork Expo nog werd gehouden in Venray, vindt deze tweede editie plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. “Of beter gezegd: in het hart van de Nederlandse varkenssector. Deze locatie is zelfs nog beter bereikbaar voor de varkenshouders uit België, evenals de varkenshouders uit Noord-Nederland. Bovendien organiseren wij als Easyfairs al meerdere beurzen in de Brabanthallen, zoals de verpakkingsbeurs Empack die vorige week plaatsvond”, legt Lucas van’t Hof namens Dutch Pork Expo uit.

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor Dutch Pork Expo, het enige vakevent in Nederland dat toegespitst is op de varkenssector, in volle gang. Naast een goedgevulde beursvloer met exposanten op het gebied van onder andere voer en voeradditieven, diergezondheid, stalinrichting en automatisering is er ook een compact en kwalitatief kennisprogramma. “Van ’t Hof: “Waarom compacter? Het onderdeel kennis hoort bij een vakbeurs en de behoefte bij bezoekers neemt toe. Maar na een periode van anderhalf jaar zonder beurzen, is de behoefte naar een contactmoment en sociaal aspect nu toch even wat belangrijker dan anders. Wel stippen we urgente thema’s aan en lichten we nieuwe oplossingen uit voor een nog effectiever beursbezoek.”

Dit kennisprogramma bestaat onder meer uit een debat over de toekomst van de varkenshouderij.  Op dinsdag 12 oktober gaat  Esther de Snoo, hoofdredacteur van o.a. Nieuwe Oogst in gesprek met beleidmakers, varkenshouders en kenners uit diverse disciplines van de varkenssector.

De Snoo: “Veranderingen gaan snel en waar ontwikkelt de sector zich naar toe? Waar staat de Nederlandse varkenshouderij in 2030? Transparantie op basis van data zal een van de voorwaarden zijn waarbij technieken en smart farming een grote rol gaan spelen. Waaraan moeten varkenshouders allemaal voldoen op korte en middellange termijn?”

Op dag twee vindt tussen 12:00 en 14:00 uur het Varkenssymposium Smart Animal Farming : ‘slim en rendabel naar emissieloze landbouw’ plaats  Op  dag twee ligt de nadruk op het slim combineren van hightech en lowtech. met thema’s als : precisiebemesting, sluiten mineralenkringloop, slimme emissiereductie in de stal, verwaarding reststromen, precisievoeding en actualiteiten gebruik insecten (veevoer en vliegenbestrijding).

“Wij hebben ongelofelijk veel zin om dit prachtige event na zo’n lange tijd weer te organiseren voor de varkenssector. Eindelijk weer eens een fysiek moment waar de gehele sector samenkomt. We merken ook dat zowel exposanten als bezoekers dit gemist hebben en dat is fijn om te horen. Aan ons de taak om weer een vertrouwde setting te creëren op een nieuwe locatie”, besluit Van’t Hof.

Voor meer informatie ga naar: www.dutchporkexpo.nl/programma 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll naar top