Succesvol debuut Dutch Pork Expo met ruim 4800 bezoekers

Venray, 26 april 2019

De eerste editie van Dutch Pork Expo is op 16 en 17 april 2019 bezocht door 4.823 unieke en doelgerichte bezoekers uit de varkenssector. In totaal namen 180 exposanten deel aan dit nieuwe vakevent in Evenementenhal Venray, het episch centrum van de varkenssector. Dutch Pork Expo is de enige nationale beurs in Nederland die zich specifiek richt op de varkenssector.

“Het nieuwe concept en de nieuwe opzet van Dutch Pork Expo is erg positief ontvangen door zowel bezoekers als exposanten. Met name het feit dat we nu een doelgroep specifieke beurs hebben gericht op de varkenssector wordt enorm gewaardeerd”, zegt adviseur Natascha Halbertsma van Dutch Pork Expo.

Het nieuwe Dutch Pork Expo vindt haar oorsprong in de voormalige Landbouwdagen Intensieve Veehouderij (LIV) in Hardenberg en Venray. Met Dutch Poultry Expo in Hardenberg en Dutch Pork Expo in Venray zijn twee nationale vakevents, gericht op één deelsector, gelanceerd door beursorganisator Easyfairs. Halbertsma: “We kijken met een positief gevoel terug op deze eerst editie. De nieuwe opzet is even wennen voor onze exposanten en bezoekers, maar alle veranderingen zijn doorgevoerd om het meest kwalitatieve platform aan te bieden voor de varkenssector. Er is een basis gelegd voor de toekomst waarop we verder gaan bouwen. Een grote meerderheid van de bezoekers kwam uit de varkenssector, waaronder ook de agrarische medewerkers en meewerkende familieleden. Het viel op dat deze nieuwe doelgroep ook volop aanwezig was.”

Naast de 180 deelnemers die de laatste noviteiten en producten presenteerden, was er een rijkgevuld kennisprogramma dat onder andere gericht was op de onderwerpen varkensgezondheid, bedrijfsovername, duurzaamheid en een theater stond in het teken van inspiratie en antwoorden in een zoektocht naar een nieuw verdienmodel. Deze thema’s werden vanuit verschillende invalshoeken belicht door onder andere voerleverancier Fransen Gerrits, farmaceut MSD Animal Health en door de Gezondheidsdienst voor Dieren. Ook was er een kookplein op Dutch Pork Expo, midden op de beursvloer waar continu reuring was. Zo bereidde tv-kok Ramon Brugman hier tal van hapjes en deelde deze uit aan bezoekers, waren er uitbeendemonstraties te volgen en studenten van Gilde Opleidingen namen deel aan een kookwedstrijd.

Verder werd op Dutch Pork Expo de smartbadge geïntroduceerd. Met deze zogeheten ‘digitale draagtas’ konden bezoekers exposantenstands scannen waarin ze geïnteresseerd zijn en waarover ze meer informatie willen ontvangen. Na het beursbezoek ontvingen ze een e-mail met daarin alle informatie van de exposanten die ze gescand hebben. “Dit is een nieuwe tool voor zowel onze exposanten en bezoekers dat nieuwe mogelijkheden biedt”, aldus Halbertsma.

Dutch Pork Expo 2020

Aan de hand van deze positieve eerste editie gaat beursorganisator Easyfairs in de komende periode de beurs verder evalueren. Alle feedback wordt gebruikt voor het doorontwikkelen van de volgende editie van Dutch Pork Expo op 21 en 22 april 2020 in Evenementenhal Venray. Voor meer informatie: www.dutchporkexpo.nl.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll naar top