Dutch Pork Expo verplaatst naar 12 en 13 oktober 2021

DEN BOSCH – De komende editie van Dutch Pork Expo die gepland stond op 20 en 21 april 2021 in Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch wordt verplaatst naar 12 en 13 oktober 2021. Beursorganisator Easyfairs heeft dit in samenspraak met haar exposanten en partners besloten. De meest recente ontwikkelingen zoals de covid-19 varianten, de lockdown en een nog steeds geldend verbod op evenementen, maken het doorgaan van beurzen op korte termijn onmogelijk en op middellange termijn hoogst onzeker. “Daarom is gezamenlijk besloten om de beurs door te schuiven naar het najaar”, laat Lucas van ’t Hof namens Easyfairs weten.

Veiligheid en gezondheid zijn hoogste prioriteit
Van ‘t Hof: “We waren goed voorbereid om Dutch Pork Expo op een veilige en verantwoorde manier te kunnen organiseren, maar in de afgelopen weken bleef de coronasituatie continu veranderen. Op dit moment geldt een verbod op beurzen en evenementen. Daar hebben wij alle begrip voor, want we moeten dit virus zo snel mogelijk onder controle krijgen. Gelukkig biedt het vaccinatieprogramma perspectief om in het najaar weer evenementen te kunnen organiseren. We hebben onze exposanten daarom het alternatief voorgelegd om Dutch Pork Expo een half jaar door te schuiven, naar 12 en 13 oktober 2021. De overgrote meerderheid van de exposanten heeft een voorkeur aangegeven voor deze verplaatsing en uiteraard respecteren wij deze wens”.

Door vroegtijdig deze knoop door te hakken, ontstaat er voor onze exposanten, partners en bezoekers duidelijkheid. Ook al is het besluit een enorme teleurstelling voor alle betrokkenen, omdat de beurs in 2020 ook al verplaatst werd door het coronavirus. “We zijn ons ervan bewust dat de verplaatsing het geduld van onze exposanten en bezoekers opnieuw op de proef stelt. Het vertrouwen van de branche in het evenement is gelukkig onveranderd. Onze exposanten stellen zich niet alleen flexibel op, maar denken ook actief met ons mee. Dat wordt enorm gewaardeerd.”, aldus Van ’t Hof.

We kijken vooruit
Ondanks dat dit enige Nederlandse vakevent voor de varkenssector een half jaar later plaatsvindt dan gepland, zijn de voorbereidingen in volle gang. Van ’t Hof: “We gaan er alles aan doen om er in oktober een fantastische beurs van te maken. We hebben meerdere nieuwe concepten klaarstaan die aansluiten op de actualiteiten in de varkenssector. Daar gaan we uiteraard mee door. Het belooft in alle opzichten een onvergetelijke editie te worden.”

De tweede editie van Dutch Pork Expo is op dinsdag 12 en woensdag 13 oktober in Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch. Dutch Pork Expo is het enige vakevent in Nederland dat zich specifiek richt op de varkenssector. In 2019 telde het event 180 exposanten en meer dan 4.800 bezoekers, zoals varkenshouders, agrarische medewerkers, dierenartsen, bedrijven aanverwant aan de sector en studenten.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll naar top